Picasa-verkkoalbumit (muokkaa)

Johdanto verkkoalbumien käyttöön

Kuvien jakaminen netin välityksellä on monia tapoja. Picasa verkkoalbumit on yksi tapa, jakaa kuvia ja järjestää niitä. Picasan kirjaudutaan Google-tilillä. Kuvien hallinta ja katsominen tapahtuu selaimella tai vaihtoehoisesti voi käyttää jotakin ohjelmaa, jolla voi lähettää kuvia verkkoalbumiin.
Picasasta on olemassa asennettava valokuvien hallinta-ohjelma, jota ei kannata sotkea Picasa-verkkoalbumeihin. Tällä sivulla keskitytään verkkoalbumin käyttöön. Kysymyksien myötä ohjeet täydentyvät.

Tutustu näihin - linkit ulkoisille sivuille

 1. Kuva-albumi "Picasa-Ohjeet" -tekemäni julkinen kuvagalleria.
 2. Picasa verkkoalbumin Virallinen tutustumissivu

Tietoja

Suomenkielinen virallinen sivu
" Tietoja Picasasta ja Picasa-verkkoalbumeista | Google"
Wikipedia:Picasa

EsittelyvideoKatso Youtubessa
PicasaWeb kuva-albumin pikaesittely(suomenkieliset kommentit)


Miksi verkkoalbumi

Nykyisin kuvien jakaminen kaverille netin kautta kuuluu lähes samanlaisiin perustaitoihin kuin sähköpostin lähettäminen. Monet on jo tottunut kuvien jakamiseen kuvienjakopalvelussa, blogissa, Ningtai Facebook, -sosiaalisessa verkostossa. Kuvien jakamiseen tarkoitettuja palveluja on esim. Googlen Picasaweb , Yahoo Flickr (english) tai esim suomalainen kuvapalvelu Kuvablogi.com

Laajakaista antaa mahdollisuuden lähettää isojakin tiedostoja toiselle.
Kuitenkaan sähköpostiin lähetetty 2Mb liitetiedosto ei ole suotavaa, eikä kaikilla edes mahdollista. Monien sähköpostilaatikkoissa liitetiedoston koko on rajattu 3-5Mb. Gmailissa liitetiedoston kokoraja on 10Mb. Yleisesti ei ole suositeltavaa lähettää isoja tiedostoja liitetiedostoina.
Parempi vaihtoehto on käyttää kuvapalvelua, lähettää tiedostot sinne ja jakaa linkki sähköpostilla tai jotenkin muuten. Parhaimmissa kuvanjakopalveluissa kuvat voi linkittää tai upottaa toiselle nettisivulle/blogiin.

Kuvien jakaminen

Kuvien jakaminen on verkkoalbumin tärkein tehtävä. Kuvia voi jakaa sähköpostilla jaettavalla linkillä, upottamalla kuvia toiselle nettisivulle, jakamalla toiselle Google-käyttäjälle. Kuvat voi myös pitää yksityisinä ja varastoida jopa 1024MB edestä kuvia(lisätilaa maksullisessa versiossa) . jos 1 kuvan koko on 1Mb kuvia mahtuu 1000kpl. Usean koneen käyttäjälle tämä voi olla todella hyödyllinen tapa pitää parhaat kuvat aina saatavilla

Picasa verkkoalbumissa on 3 tapaa jakaa kuva-albumeita
 1. "Katselu edellyttää kirjautumista"
  Kuvat on ladattu palveluun, mutta vain sinä tai määrittämäsi Google-käyttäjä pääsee katsomaan niitä.
 2. Ei listattu
  Kuvat ei ole julkisesti löydettävissä Picasa-verkkoalbumin kautta, mutta niihin voi linkittää, tai jakaa sähköpostilla linkin.
 3. Julkinen
  Kaikki edellä mainitut sekä kuvat on löydettävissä hakukoneella ja Googlen sisäisessä haussa.

Kuvien oikeudet

Jos kuvat lähettää kolmannen osapuolen palveluun se ei tarkoita sitä että luovut kaikista oikeuksista kuvaan, ja omistajuus siirtyy palvelun ylläpitäjälle.
Poikkeuksiakin on, mutta yleensä sinä valitset millä oikeuksilla kuvasi jaat netissä. Sinulla on myös oikeus poistaa kuva.
Picasa:ssa on mahdollista jakaa kuvia seuraavilla oikeuksilla:
 1. All rights reserved
 2. Creative Commons ( cc3.0 kaikki versiot )

Sopimus

Kun käytetään jotakin tiliä ja ladataan tai jaetaan sitä kautta kuvia nettiin, Tilin haltijan ja palvelun omistajan välillä on sopimus, jonka ehdot on oltava saatavilla ja hyväksyttävä. Google on tarjonnut käyttöehdot rekisteröityessä ja Picasaweb sivun alalaidassa nimellä "Käyttöehdot" . Lisäksi voit lukea Tietosuojakäytännöstä miten luovuttamiasi henkilötietoja käsitellään.

Verkkoalbumien vertailu(kesken)

Käyttäjän pitää valita

Mainoksia
Rajoituksia
Pro €
Uusi tili
Picasa
Flickr
Wordpress.com

 1. käyttääkö hän ilmaista palvelua ja sietää mainoksia (Kuvablogi)
 2. Hyväksyy rajoituksia esim kuvakoossa, tiedostotilassa (Picasaweb)
 3. Valita toisenlainen palvelu, kenties maksaa.


Picasa - ohjelma

Kuvien jakaminen tapahtuu täysin nettiselaimella, mutta usein kuvia tarvii lajitella, muokata, järjestellä.
Picasa 3 on tehty olemaan helppokäyttöinen kuvienhallinta-ohjelma, jolla voi tehdä nopeita muokkauksia, lisätä Kuvaajan nimen, ladata kuvat nettialbumiin albumi kerrallaan ja pienentää kuvien koko automaattisesti jakamista varten. Picasa3-ohjelmalla voi synkronisoida kotikoneella olevat kuvat verkkoalbumiin ja takaisin.
Picasa 3 on hyvä lisä täysipainoisen kuvankäsittelyohjelman rinnalle.
Kuvankäsittelyohjelmia on esimerkiksi Paintshop, Adobe Photoshop tai Ilmainen GimpShop.
Lataa ohjelmia
Download.fi/tyopoyta/kuvankäsittely

Katso Googlen tekemä englanninkielinen
esittelyvideo Picasa-ohjelman käytöstä(ei verkko-albumin) Introducing Picasa 3
Kysy Discussion sivulla
Subject Author Replies Views Last Message
No Comments